Perihan Savaş: Burası Türkiye biz Türküz

Türkiyede Türk olmayanların Türkçü kesildiği ve her sorunun kaynağını mültecilere fatura ettiği bir dönemdeyiz. Perihan Savaş milliyetçi ve dışlayıcı açıklamalarıyla şaşırttı.

Oyuncu Perihan Savaş, Yeşilçam’ın bilinen isimlerinden Eşref Kolçak anısına önceki hafta düzenlenen Gemlik Film Festivali’nde açıklamalarda bulundu.

Perihan Savaş, Türkiye’de üniversiteyi bitiren gençlerin iş bulma konusunda zorluk yaşadığını belirterek, ülkede çok fazla mültecinin olduğunu ifade etti.

“ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN GENÇLER İŞ BULAMIYORLAR”

Savaş, “Türkiye bu aralar hoşuma gitmiyor. Çok, çok rahatsız. Bir kere ekonomik zorluklar, pahalılık, insanların geçinememesi, insanların çok zor şartlar altında birkaç işte birden çalışmaya çalışması… O da mümkün olmuyor. Gençlerin durumları, üniversiteyi bitiren gençler iş bulamıyorlar. Hepsi sokaktalar, hepsi bir iş arıyor” dedi.

“ÇOK YABANCI VAR. BU ARAPÇA YAZILAR HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR”

Türkiye’de çok sığınmacı olduğunu ifade eden Savaş, “Yani bunlar tabii ki hiç hoşuma gitmiyor. Çok yabancılaşmaya başladık artık. İçimizde çok yabancılar olmaya başladı. Bu Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor. Burası Türkiye biz Türk’üz. Bunlar hoşuma gitmiyor yani gitmeyen bir sürü şey var” diye konuştu.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE 120 DAKİKA BİR DİZİ YOK”

“Televizyon dizilerindeki süreler çok uzun, çalışma şartları çok ağır” Savaş şöyle devam etti:

Bir tek seyirci sahip çıkıyor. Bu kadar senedir de hep seyirci sahip çıktı ve biz onlar için buradayız, onlar da bizim için buradalar. Onlar sayesinde biz varız. Gerçekten çok seviyorlar, çok izliyorlar, mümkün olduğu kadar sahip çıkıyorlar ama diğer türlü baktığınız zaman hala mesela telif haklarımız yok, sinema kanunu yok. Televizyon dizilerindeki süreler çok uzun, çalışma şartları çok ağır. Dünyanın hiçbir yerinde 120 dakika bir dizi yok. Ancak film var, sinema filmi var. Biz 5 günde bir sinema filmi çekiyoruz. Düşünün artık o şartları. 40-45 dakika olması gereken diziler maalesef ki çok uzun oluyorlar yani böyle.

“KARAVANLARIMIZ YOKTU”

Geçmişte yaptığımız işler için yokluk içinde var etmek diyelim. Sevgiyle, özveriyle, saygıyla yapılan işlerdi onlar. Biz şimdiki gibi imkanlara sahip değildik. Şimdiki gençler çok şanslı. İşte karavanları var, kuaförleri var, makyözleri var, kıyafetler özel olarak geliyor. Biz kendi kıyafetlerimizi kendimiz götürürdük, saçımızı, makyajımızı kendimiz yapardık. Zaman zaman birisinden rica edip onun evinde üstümüzü değiştirirdik, zaman zaman da sokakta ya da minibüsün içerisinde üstümüzü değiştirirdik. Karavanlarımız yoktu. Ama bütün bunlara rağmen biz işimizi çok seviyorduk, çok saygı duyuyorduk. O anlamda bence o sevgi, o özveri o filmlere yansıdığı için çok seviliyor.

“GÜZEL AMA ÇALIŞAN İÇİN GÜZEL BENCE”

Olsun tabii güzel. Güzel ama çalışan için güzel bence. Evet, güzel kız, güzel erkek, kaslılar, çok güzel kızlar da var mesela ama işte eğer çalışıyorlarsa emek veriyorlarsa araştırıyorlarsa rollerini yapıyorlarsa ki çoğu bunu yapıyor zaten o anlamda çok güzel bence niye olmasın.” (Halk TV)

Bernamegeh Türkçe

AYRICA BAKIN

Azad Barış Kimdir Hayatı

Siyasetçi Azad Barış, Ezidi bir ailenin ilk çocuğu olarak 1969 yılında Viranşehir’e bağlı Karacadağ’ın Zewra …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!