Sara Allgood Kimdir Hayatı

İrlanda asıllı Amerikalı kadın tiyatro ve sinema oyuncusu Sara Allgood, 30 Ekim 1880 tarihinde Dublin’de dünyaya geldi.

İrlanda Ulusal Tiyatro Topluluğu üyesidir.

Sanat hayatı tiyatro ile başlamış ABD’ye gelerek sinema filmlerinde rol aldı.

1940’lı yıllarda Alfred Hitchcock yapımı korku-gerilim filmlerinde yer aldı.

13 Eylül 1950 tarihinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Filmografia (seçme):

Blackmail (1929)
Juno and the Paycock (1930)
The Passing of the Third Floor Back (1935)
Sabotage (1936)
Kathleen Mavourneen (1937)
How Green Was My Valley (1941) – Oscar Ödülüne aday gösterilmiştir.
O Médico e o Monstro (1941)
That Hamilton Woman! (1941)
The War Against Mrs. Hadley (1942)
This Above All (1942)
Jane Eyre (1944)
Kitty (1945)
The Spiral Staircase (1946)
The Accused (1948)

AYRICA BAKIN

İlyas Salman Kimdir Hayatı

İlyas Salman 1950 yılında Malatya ili Arguvan ilçesi Asar köyünde dünyaya geldi. Nüfus cüzdanında doğum …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!