Ben Fero

Ben Fero Kimdir, Hayatı

Rapçi ve söz yazarı Ben Fero ya da gerçek ismiyle Ferhat Yılmaz 25 Şubat 1991 tarihinde Almanya’ya bağlı Bonn’da doğdu.

Babası Trabzonlu, annesi ise Sivaslıdır.

1994 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönerek İzmir’e yerleşti.

8 yaşındayken Tupac dinleyerek rap müzikle tanıştı.

Sabancı Üniversitesi’nin İşletme bölümünü bitirdi.

Nisan 2018’de ilk şarkısı Mahallemiz Esmer ile çıkış yaptı.

Ağustos 2018’de Kimlerdensin teklisini çıkardı.

30 Kasım 2018’de 3 2 1 teklisini çıkardı.

2 Aralık 2018’de Spotify’da Türkiye en çok dinlenen şarkılar listesinde 1. sıraya yükseldi.

20 Şubat 2019’da, Orman Kanunları albümünü çıkardı.

Bu albümde yer alan Biladerim İçin şarkısı uzun süre listelerin üstünde yer aldı.

9 Mayıs 2019’da gerçekleşen 16. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünü aldı.

19 Ocak 2020 tarihinde Basketbol Süper Ligi All-Star’da maç sonunda sahne aldı.

25 Eylül 2020 tarihinde 5 şarkıdan oluşan Yabani adında bir Ep albüm yayımladı.

Maho G ile birlikte İzmir’in Ateşi adında bir tekli yayımladı.

2021 yılında ise Cash Flow ile Üçe Beşe Bakamam, Gringo ile birlikte ise 50 Kilo adında bir tekli yayımladı.

Diskografi:

Stüdyo albümleri:

Orman Kanunları (2019)

EP’leri:

Yabani (2020)

Single’lar:

Mahallemiz Esmer (2018)

Kimlerdensin (2018)

3 2 1 (2018)

İyice Derine (ft. Keişan) (2019)

JENGA (ft. Khontkar) (2019)

Fight Kulüp (ft. Killa Hakan, Ceza & Ezhel) (2019)

Arkadaş (2019)

Kim O (ft. Keişan) (2020)

Sıkı Dur (ft. Anıl Piyancı) (2020)

İzmir’in Ateşi (ft. Maho G) (2020)

Üçe Beşe Bakamam (ft. Cash Flow) (2021)

50 Kilo (ft. Gringo) (2021)

AYRICA BAKIN

İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir Hayatı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 21 Şubat 1966 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde  dünyaya geldi.12 çocuklu bir …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!