HÜSEYİN TURAN KİMDİR

Hüseyin Turan, 1967 yılında Erzincan’ın ilçesi olan Tercan’a bağlı Beykonak köyünde dünyaya geldi.

Sekiz kardeşin beşincisidir.

Hüseyin Turan, ilkokul ikinci sınıfa kadar hayatını Erzincan’da sürdürdü.

İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle beraber İzmir’e yerleşti.

Lise yıllarında bağlamayla tanıştı.

Bağlamayla birlikte halk oyunlarına da ilgi duymaya başladı ve bu alanda eğitim aldı.

Katıldığı halk oyunları yarışmalarında üç tane Türkiye Birinciliği ve bir tane de Dünya Birinciliği bulunmaktadır.

1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü’ne girdi.

Üç sene üniversitede öğrenim gördü.

Daha sonra Ege Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’ne girdi.

Tarz olarak Türk halk müziğini seçti.

Müzik yaşamına üniversite yıllarında ağırlık verdi.

Gitar çalmayı da yine bu yıllarda öğrendi.

Konservatuvardan önce düğünlerde çalan bir grupta söyleyen Turan, konservatuvar bölümünde okurken bir grup arkadaşıyla beraber Grup Laçin’i kurdu.

Fakat okul bittikten sonra grupla yollarını ayırdı ve İstanbul’a taşındı.

1998 yılında ilk solo albümü “Hüseyin Turan’ı” piyasaya çıkardı.

Bu albümün ardından Aklıma Düştü Gözlerin, Turna Sesi, Hoş Geldin, Kilit, Adı Karanfil, Leyla Nefesi, “Süveyda” ve “Ki” albümlerini yayınladı.

Sanatçının son albümü “YAAli / Ehl-i Deyişler” Doğaç Müzik etiketiyle 3 Şubat 2017 tarihinde piyasaya çıktı.

Diskografi:

Stüdyo Albümleri:

Hüseyin Turan (1997)
Aklıma Düştü Gözlerin (2000)
Turna Sesi (2002)
Hoş Geldin (2004)
Kilit (2005)
Adı Karanfil (2007)
Leyla Nefesi (2010)
Dolu (2012)
Süveyda (2014)
Ki (2016)
YAAli / Ehl-i Deyişler (2017)

EP’leri:

Gerek (2020)

Video Klipleri:

Kirvem (1998)
Karahisar Kalesi (1998)
Gelmedin (2002)
Beyaz Giyme (2002)
Merdo (2002)
Gitme (2004)
Alaydım Elin Elime (2005)
Söyleyemedim (2005)
Sendeki Kaşlar (2005)
Al Yeşil Dökün Anneler (2005)
Gönül (2007)
Acayip Hayvanlara Benziyirsen (2007)
Hava Bulanıyor (2012)
Edremit’in Gelini (2013)
Harman Yeri (2014)
Kanlım Olursun (2015)
Söyleyemedim (2016)
Kerbela (2017)

Ödülleri:

  • 2006 – 12. Kral TV Video Müzik Ödülleri – Türk Halk Müziği Erkek Sanatçı

Bernamegeh Türkçe

AYRICA BAKIN

Amber Dawn Frank Kimdir Hayatı

Amerikalı oyuncu Amber Dawn Frank,  2 Aralık 1998 tarihinde Tampa Florida’da dünyaya  geldi. Şu anda Santa …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!