KEREM GÖRSEV

KEREM GÖRSEV KİMDİR

Caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev, 28 Haziran 1961 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.   

Müzik eğitimine 1967 senesinde İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda başladı.

1972 senesinden sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. 

Caz tutkusu konservatuvar yıllarında başlayan Kerem Görsev, çeşitli kulüplerde ve konserlerde birçok yerli ve yabancı müzisyenle çalma imkânına kavuştu.

 Ed Howard, Rabin Kenyata, Doris Troy, Vinnie Night, Eric Revis, LaVerne Butler, Allan Harris, Clifford Jarvis, Harvey Thompson, Russell Gunn, Steve Kirby, Alvester Garnett ve Marcus Strickland bu sanatçılardan bir kısmıdır. 

Sanatçı, Eskişehir Festivali’deki iki konserde Elvin Jones Jazz Machine grubunda çaldı.

İlk beste denemelerine 1990 yıllarında başlayan Görsev, 1994 senesinde ilk albümü olan “Hands and Lips”in kayıtlarını tamamladı. 

Sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı. Kerem Görsev’in yaşamında yeni bir sayfa açıldı. 

1996 senesinde ikinci albümü “I Love May” yayınlandı.

1997 senesinde üçüncü albümü “For Murat” ve dördüncü albümü “Relaxing” 1998 senesinde çıktı.

Bu yıllarda Kerem Görsev, Eric Revis ve Can Kozlu’dan oluşan üçlü konserler ve festivallerle geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

Kerem Görsev ve Allan Harris ortak çalışması “Laid-Back” 1950 ve 1960’ların Broadway film müzikleri ve Amerika’nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999 yılında yayına girdi.

1999 senesinde Sankt-Peterburg’a giden sanatçı, St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan “November in St. Petersburg” albümünün kayıtlarını yaptı. 

Bu albüm 2000 senesinde çıktı. 

Bu albümün ilk konseri 7. İstanbul Caz Festivali’nde, St. Petersburg Filarmoni Orkestra ile birlikte gerçekleşti. 

2000 senesinde kızı Nisan Görsev dünyaya geldi..

2001 senesinin sonbaharında çıkan yedinci albümü “Warm Autumn”un kayıtlarını New York’ta yaptı.

Müzikal danışmanlığını Eric Revis’in yaptığı albümde, Russell Gunn, JD Allen, Jason Jackson, Eric Revis, Alvester Garnett ve Kahlil Kewane Bell çaldılar.

Haziran 2002’de Kerem Görsev, sekizinci albümü olan “Existence”ı tamamladı.

Görsev, dokuzuncu albümü olan “Meeting Point”i 18 Kasım 2003 tarihinde New York’ta kaydetti.

Albümdeki tüm besteler de sanatçıya aittir. 

Albümde Eric Revis kontrabas, Alvester Garnett davul, Russell Gunn trompet, Marcus Strickland tenor ve soprano saksafon ve Kerem Görsev piyano çaldı.

Bu albüm Mart 2004 müzikseverlerle buluştu.

Bu projeyi kayıtları Mayıs 2005’te Miam stüdyolarında yapılan “Orange Juice” isimli albüm takip etti. 

Bu albümde Kerem Görsev’le beraber Volkan Hürsever kontrabas, Cengiz Baysal davulda yer aldılar. 

Albüm, 2005 senesinin Ekim ayında dinleyicileriyle buluştu.

Kerem Görsev, 2006 senesinde 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde, Kağan Yıldız ve Cengiz Baysal ile birlikte bu projeyi çaldı. 

Bu konserin tamamı kaydedilerek 2007 senesinde konser DVD’si haline getirildi.

2006 senesinde konser çalışmalarını sürdürmekte olan Kerem Görsev, yurt içinde birçok şehirde, yurt dışında da Bakü, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Stuttgart ve İslamabad olmak üzere birçok festival, üniversite konserleri ve organizasyonlarda yer aldı. 

“Kerem Görsev Trio”, Litvanya’da Uluslararası “Vilnius Jazz Festivali”nin açılış konserini verdi.

Sanatçı, 2007  yılının Nisan ayında New York’ta Allan Harris ile birlikte yeniden bir araya gelerek “Back Again” adlı albüm kayıtlarını tamamladı. 

Bu albümün konsepti, 1950 ve 1960 senelerinin caz standartlarından oluşan duo albüm Mayıs ayında çıktı.

 Kerem Görsev, 2007 senesinde yurt içinde çeşitli illerde ve yurt dışında Bologna, İtalya’da konserlerle devam etti.

1 Şubat 2008 tarihinde  Viyana Kafeesiederball’da Kerem Görsev & İstanbul Jazz Band konserini verdi. 

2008 senesinde konser programına Lefke Üniversitesi konseriyle devam eden sanatçı, Temmuz 2008’de 36. Pescara Jazz Festivali ve 35. Umbria Jazz Festivalilerinde “Kerem Görsev Trio” olarak katıldı.

 Kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’dan oluşan  yeni grubuyla Ekim ayında 18. Akbank Caz Festivali’nde sahne aldı.

 Sanatçı senenin son konserini, St.Petersburg Filarmoni Orkestrası’yla birlikte St. Petersburg’da Aralık ayında verdi.

 Bu konserde Kerem Görsev’in “November in St.Petersburg” projesi sergilendi.

“Diversion” isimli projesinin kayıtlarını Aralık ayında tamamlayan Kerem Görsev’e bu albümde, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman eşlik etti. Albüm Ocak 2009’da piyasaya çıktı.

Sanatçı 2009 olarak Diversion projesini İzmir 6. Uluslararası İzmir Caz Festivali’nde ve Muskat, Umman’da konserlerinde çaldı.

“To Bill Evans” isimli yedi bestesinin bulunduğu son projesinin kayıtlarını kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’la birlikte, City of Prague Philharmonic Orchestra eşliğinde 12-13, 2013 Mart tarihlerinde Prag’da tamamladı. 

Sanatçı Joy FM’de “Kerem Görsev’le Caz” programını sundu.

Diskografisi:

Hands & Lips (1995)

I Love May (1996)

For Murat (1997)

Relaxing (1998)

Laid Back (1999)

November in St.Petersbourg (2000)

Warm Autumn (2001)

Existence (2002)

Meeting Point (2004)

Orange Juice (2005)

Back Again (2007)

Diversion (2009)

Therapy (2010)

To Bill Evans (2013)

Emirgan (2014)

Spring Water (2017)

Perfect Balance (2019)

With Strings / Quintet & Sextet (2021)

Bernamegeh Türkçe

Biyografilerinizi bernamegeh@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

AYRICA BAKIN

Kolektivizm nedir neyi amaçlar?

Kolektivizm, bireysel çıkarlar yerine grup, toplum veya kolektifin çıkarlarını ön planda tutan bir sosyal, ekonomik …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!