Orville Caldwell, 8 Şubat 1896’da Kaliforniya, Oakland’da doğdu. Oyunculuk kariyerine 1923’te Broadway’de başladı ve kısa sürede Hollywood’a geçti. 1923’ten 1938’e kadar 21 filmde rol aldı, ancak sesli filmlere geçiş sırasında 7 yıl boyunca aktif değildi. En çok Marion Davies ile birlikte rol aldığı 1928 yapımı “The Patsy” filmindeki Tony rolüyle tanınır.
Caldwell, 1942’de Los Angeles Belediye Başkan Yardımcısı seçildi ve 1951’e kadar bu görevi sürdürdü. İkinci Dünya Savaşı sırasında Los Angeles’a gelen Afrikalı Amerikalı göçmen akınına yanıt olarak, Kaliforniya’ya Afrikalı Amerikalı göçünü yasaklayan bir yasa tasarısı önerdi. Bu yasa tasarısı, Caldwell’in ırkçı görüşleri nedeniyle eleştirildi ve sonunda reddedilmesine rağmen, Caldwell’in siyasi kariyerine zarar verdi.
Caldwell, 24 Eylül 1967’de Kaliforniya, Santa Rosa’da öldü.
Erken yaşamı ve kariyeri
Caldwell, Oakland, Kaliforniya’da doğdu ve büyüdü. 1919’da Audrey Anderson ile evlendi ve bir çocukları oldu.
Caldwell, 1923’te Broadway’de “The Cradle Snatchers” adlı oyunda rol alarak oyunculuk kariyerine başladı. Oyunculuk yeteneğiyle kısa sürede dikkat çekti ve 1924’te Hollywood’a transfer oldu.
Caldwell, 1923’ten 1938’e kadar 21 filmde rol aldı. En çok Marion Davies ile birlikte rol aldığı 1928 yapımı “The Patsy” filmindeki Tony rolüyle tanınır. Bu film, Caldwell’in en başarılı filmlerinden biri oldu ve ona bir Altın Küre Ödülü adaylığı kazandırdı.
Siyasi kariyeri
Caldwell, 1942’de Los Angeles Belediye Başkan Yardımcısı seçildi. Bu görevi, 1951’e kadar sürdürdü.
Caldwell, İkinci Dünya Savaşı sırasında Los Angeles’a gelen Afrikalı Amerikalı göçmen akınına yanıt olarak, Kaliforniya’ya Afrikalı Amerikalı göçünü yasaklayan bir yasa tasarısı önerdi. Bu yasa tasarısı, Caldwell’in ırkçı görüşleri nedeniyle eleştirildi ve sonunda reddedilmesine rağmen, Caldwell’in siyasi kariyerine zarar verdi.
Ölümü
Caldwell, 24 Eylül 1967’de Kaliforniya, Santa Rosa’da öldü. 71 yaşındaydı.