Antalya’da gerçekleştirilen ev baskınlarında 6 öğrenci gözaltına alındı.
Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 6 öğrenci, Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında çok sayıda öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi.
Mezopotamya Ajansı’nın verdiği habere göre, Haklarında gözaltı kararı bulunan Antalya Özgür Öğrenci İnisiyatifi ve Devrimci Sosyalist Federasyon (DESOF) üyesi öğrencilerin evlerine baskın yapıldı.
Polislerin, baskın düzenledikleri evlerdeki eşyaları dağıtarak, sarı, kırmızı ve yeşil renklere boyalı sebze ve meyve sepetliklerini parçaladığı belirtildi.
Düzenlenen baskınlarda Ali Bütkül, Göksu Berfin Biter, İsmail Tetik ile soy isimleri öğrenilemeyen Mir Hasan, Botan ve Ronya adlı öğrenciler gözaltına alındı.
Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 6 öğrenci, Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Öğrencilerin kaç gün gözaltında tutulacağı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bernamegeh Türkçe