BURHAN ÇAÇAN KİMDİR

Halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 tarihinde Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde dünyaya geldi.

1978 senesinde TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı.

Daha sonra Ankara’ya oradan da İstanbul’a geldi.

1981 senesinde ilk albümünü piyasaya çıkardı.

Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar adlı albümleriyle müzik dünyasında yer edindi.

Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur adlı dört sinema filmi de çekmiştir.

İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü çıkarmıştır.

Hala müzik çalışmalarını sürdürmektedir.

Burhan Çaçan, şimdiye kadar “Altın Kelebek, Müzik Oskarları, Müyap, Müzik Magazin” gibi bilinen organizasyonlarda Yılın Sanatçısı, Yılın Albümü ve Yılın Türküsü dallarında çok sayıda ödül kazandı.

3 senelik bir ayrılıktan sonra 2007 senesinde sevenleriyle yeni albümü “Yalan” ile buluştu.

Müzikal çalışmalarına devam eden Burhan Çaçan, evli ve iki çocuk sahibidir.

Filmografi:

1981 Makber Film
1986 Ağlama Yavrum Film
1987 Yetim Cemo Film
1987 Her Yer Karanlık Film
1989 Ayaz Geceler Film
1990 Yağ Yağmur Film

Diskografi:

1981 Sefa Geldin Uzunçalar
1983 Kızlar Çıktı Çayıra Uzunçalar
1985 Deh Deyin Kızlar Uzunçalar
1986 Ben Yarime Neler Alayım
1986 İpek Mendil Uzunçalar
1987 Memik Oğlan Albüm
1988 Ayaz Geceler Albüm
1989 Yağ Yağmur Albüm
1990 Vurun Dalgalar Albüm
1991 Sen Nerdesin & Kış Albüm
1992 Damla Damla Albüm
1993 Senden Sonra Albüm
1993 Çakmak Çakmağa Geldik Albüm
1994 Mevlüt Ve İlahiler Albüm
1994 Neden Geldim İstanbul’a Albüm
1995 Beni Anneme Götürün Albüm
1996 Unutulmayanlar 1 Albüm
1998 Namussuz Ayrılık Albüm
1999 İlahiler 99 Albüm
1999 Alınyazım Albüm
2000 Türküleri Özledim Albüm
2002 Gecenin Yarısı Albüm
2004 Sus Dinle Albüm
2007 Yalan Albüm
2008 Sabaha Kadar Albüm
2011 Zor Akşamlar İstanbul da
2015 Bu Gece
2018 Buda Mı Yalan

Bernamegeh Türkçe

AYRICA BAKIN

Bennu Yıldırımlar Kimdir Hayatı

Oyuncu Bennu Yıldırımlar, 22 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Girit ve Makedonya göçmeni bir aileden gelmektedir. 1969 senesinde Erenköy …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!