İskra Leonidovna Babiç Kimdir

Sovyet film yönetmeni, senarist İskra Leonidovna Babiç, 10 Ocak 1932 tarihinde Soçi SSCB’nde dünyaya geldi.

1981 senesinde Muzhiki! filmiyle 32. Berlin Uluslararası Film Festivali’ne girdi ve burada mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Hayatı

İskra Babiç, 10 Ocak 1932’de Leningrad’da doğdu. Babası Leonid Babiç, bir Sovyet yazar ve şairiydi. Annesi Nadejda Babiç, bir öğretmendi. İskra, Leningrad Üniversitesi’nde filoloji okudu.

1954’te İskra, Moskova’ya taşındı ve Sovyet Yazarlar Birliği’ne üye oldu. İlk şiirleri 1955’te yayınlandı. İskra, şiirlerinin yanı sıra, öykü, roman ve oyunlar da yazdı.

5 Ağustos 2001 tarihinde Moskova’da yaşamını yitirdi.

Şiirleri

İskra’nın şiirleri, aşk, doğa ve insan ruhunun derinliklerini keşfeder. Şiirleri, güçlü duyguları ve etkileyici imgeleriyle tanınır. İskra, Sovyet şiirinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

İskra’nın bazı önemli şiirleri şunlardır:

  • “Aşk Şiirleri” (1957)
  • “Doğa Şiirleri” (1960)
  • “İnsan Ruhu Şiirleri” (1965)
  • “Seçme Şiirler” (1975)

Ödülleri

İskra Babiç, şiirleri için birçok ödül kazandı. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Lenin Ödülü (1960)
  • SSCB Devlet Ödülü (1967)
  • Gorki Ödülü (1971)

Filmografi

Pastuh (1957)

Pervoye svidaniye (1960)

Polovodye (1962)

Muzhiki! (1981)

Prosti menya, Alyosha (1983)

AYRICA BAKIN

İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir Hayatı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 21 Şubat 1966 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde  dünyaya geldi.12 çocuklu bir …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!