Özlem Ağırman, müzik yaşamına 6 yaşında mandolin çalarak başladı. 10’unda gitarı, 15’inde de udunu eline aldı. Sonrasında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde müziğini ilerletmeye çalıştı.
Ortaokul yıllarında Türk Sanat Müziği’nin değerli isimleri Melahat Pars, Semahat Özdenses, Necdet Tokatlıoğlu ve Afitap Karacan’dan özel şan ve nazariyat dersleri aldı.
Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu.
Nisan 2013’de “Hayat Veren Nağmeler” albümünü çıkardı.
Albümün ilk klibini yönetmenliği Kemal Başbuğ’a aitolan ‘Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim’ şarkısına çekti. Daha sonrasında “Ne Çıkar Bahtımızda” ve “İçin İçin Yanıyor” şarkılarını kliplendirdi.
‘Hayat Veren Nağmeler’in yapımcılığını ve prodüktörlüğünü Sultan Öztürk yaptı.
Aranjörlüğünü Suat Aydoğan üstlendi. Ayrıca Aydoğan, çalışmanın yönetmenliğini de Şükrü Büyükçınar ile birlikte yaptı. Albümün ilk klibi ‘Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim’ ise yönetmen Kemal Başbuğ imzasını taşıdı.
Başarılı bir şehir plancısı olan Özlem Ağırman’ın fotoğraflarını da Zeynel Abidin Ağgül çekti.
Özlem Ağırman, bir sanatçı olarak iki albüm çıkardı.
1999’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istifa ederek eşi Mimar M. Tekin Ağırman ile birlikte ÖZ-TEK
Ağırman Şehir Planlama ve Mühendislik İnşaat Şirketi’ni kurdu.
1999’da memuriyetten ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye oldu.
2001-2003 tarihlerinde CHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2003-2005 tarihleri arasında CHP Tuzla İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği görevini yaptı.
2015’de Tuzla İlçesi Tema Vakfı Temsilciliğini arkadaşlarıyla beraber oluşturup, gönüllü çalışmalara başladı.
Özlem Ağırman, daha sonra CHP’den aday adayı oldu. 2015 yılında da CHP’den aday adayı olan ancak aday listelerine giremeyen Özlem Ağırman, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 1. Bölge’den yeniden milletvekili aday adayı oldu.
Özlem Ağırman, 2015 yılında Tuzla’da işyeri önündeki silahlı saldırıda öldürülen CHP eski Tuzla İlçe Başkanı Tekin Ağırman’ın eşidir.
Katil zanlısı şöfor Z.A.C’nin (39) uyuşturucu kullandığı ve tedavi için destek istediği, Tekin Ağırman’dan olumsuz yanıt aldığı için saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü.
Seçimlerinden sonra, demokratik bir kurultayı talep etmek ve parti içi muhalif çizgisi nedeniyle başka pek çok partili gibi disiplin kuruluna verildi.
İstanbul İl Disiplin kurulunun ‘İhraç’ kararı sonrasında Yüksek Disiplin Kurulu’na başvurmadan CHP’den istifa etti.
CHP’den istifa ettikten sonra Gelişim ve Demokrasi Platformu adı altında örgütlenen ve bu ad ile partileşme sürecine giren Özlem Ağırman, 7 Ekim günü bir basın açıklaması ile partileşme hareketini başlattı.
Daha sonra Gelişim ve Demokrasi Partisi’ni kurdu.
Bernamegeh Türkçe