Dino Segre Hayatı ve Eserleri

Dino Segre, 9 Mayıs 1893’te Torino, İtalya’da doğdu. Babası bir avukat, annesi bir ev hanımıydı. Segre, Torino Üniversitesi’nde hukuk okudu, ancak gazetecilik kariyerine odaklanmaya karar verdi. 1914’te ilk romanı “La vita segreta di una donna”yı (Bir Kadının Gizli Yaşamı) yayınladı. Bu roman, bir kadının cinsel kimliği ve özgürlüğü arayışıyla ilgiliydi ve İtalya’da büyük bir sansasyon yarattı.

Segre, Birinci Dünya Savaşı sırasında İtalyan ordusunda görev yaptı. Savaştan sonra, “La burla del destino” (Kaderin Şakası), “I fratelli demoni” (Şeytan Kardeşler) ve “Il cielo è rosso” (Gökyüzü Kırmızı) gibi romanlar yayınladı. Bu romanlar, genellikle İtalya’nın siyasi ve sosyal koşullarını eleştiriyordu.

Segre, 1920’lerde ve 1930’larda İtalyan faşizminin önde gelen eleştirmenlerinden biriydi. 1938’de, faşist hükümeti tarafından “Yahudi asıllı” olduğu için tutuklandı ve hapse atıldı. 1943’te, İtalya’nın Müttefik Devletler tarafından işgali sırasında serbest bırakıldı.

Segre, savaştan sonra gazetecilik ve roman yazarlığına devam etti. “Il romanzo di un maestro” (Bir Öğretmenin Romanı), “Il caso Maurizius” (Maurizius Olayı) ve “Il vizio assurdo” (Aptallık Hastalığı) gibi romanları, İtalya’nın siyasi ve sosyal koşullarını yansıtıyordu.

Segre, 8 Mayıs 1975’te İtalya’da öldü.

Segre, İtalyan edebiyatının en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilir. Romanları, genellikle İtalya’nın siyasi ve sosyal koşullarını eleştiriyordu. Segre, aynı zamanda bir gazeteci ve eleştirmen olarak da önemli bir rol oynadı.

Segre’nin bazı önemli eserleri şunlardır:

  • La vita segreta di una donna (Bir Kadının Gizli Yaşamı, 1914)
  • La burla del destino (Kaderin Şakası, 1916)
  • I fratelli demoni (Şeytan Kardeşler, 1920)
  • Il cielo è rosso (Gökyüzü Kırmızı, 1922)
  • Il romanzo di un maestro (Bir Öğretmenin Romanı, 1945)
  • Il caso Maurizius (Maurizius Olayı, 1947)
  • Il vizio assurdo (Aptallık Hastalığı, 1950)

Segre’nin romanları, genellikle İtalya’nın siyasi ve sosyal koşullarını eleştiriyordu. Segre, aynı zamanda bir gazeteci ve eleştirmen olarak da önemli bir rol oynadı.

AYRICA BAKIN

“Güneşli Pazartesiler”: İşsizliğin Gölgesinde Onur, Dayanışma ve Varoluşun Sessiz Çığlığı

Fernando León de Aranoa’nın 2002 yapımı Güneşli Pazartesiler (Los lunes al sol), İspanya’nın Vigo kentinde …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!