GÜLİSTAN OKAN KİMDİR

Ses sanatçısı Gülistan Okan, 8 Ocak 1953 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.

Kimlikteki adı Gülistan Hoşkan’dır.

Gülistan Okan müzik kariyerindeki ilk çıkışını Selami Şahin imzalı “Kanım Kaynadı” ile 1976 senesinde yapmıştır.

1976 senesinde “Kanım Kaynadı Sana” isimli plaktaki şarkının sözlerini Meral Zeren yazmıştır, Selami Şahin de müziğini yapmıştır.

Müzik çalışmaları yanında az sayıda filmde de rol aldı.

Müzik dünyasındaki ününü 1976 senesinde yaptı.

Böylece Gülistan Okan gazinoların aranan isimlerinden biri oldu.

“Düğüm Düğüm Bağlanmışız”, “Alışmak Sevmekten Zor” gibi şarkılar sadece Gülistan Okan’ı parlatmakla kalmayıp, Türk Pop Müziğimizi temsil eden nitelikli şarkılardandır.

Gülistan Okan’ın 1982 senesinde çıkardığı “Hoş geldin” albümü A yüzünde 5 şarkı, B yüzünde 5 Şarkı olmak üzere 10 şarkı içermektedir.

İçinde “Rakkase” ve “Güllü” adlı şarkılarınınn bulunduğu 45’lik plağı da hiçbir zaman piyasaya sürülmedi.

Gülistan Okan, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Torba Mahallesi’ndeki Velgen Sitesi’nde yaşamaktadır.

 

45’likler

Aşkı Senden Öğrendim – Unutma Sözlerimi (Evren-1972)
Sevgilimsin Canımsın – Öl Diyorsan Öleyim (Sarıkaya-1972)
Karşılıksız Sevenler – Bin Defa Güle Güle (Sarıkaya-1972)
Serseri – İzmir’de Kaldım (1972)
Kanım Kaynadı Sana – Merhamet İstemem (Emre-1976)
İstersen – Düğüm Düğüm Bağlanmışız (Emre-1976)
Önce Sen Sonra Ben – Ayrılık Çanları (Emre-1976)

Albümler

Hoşgeldin (1982)

Filmografi

Düzenle
Analar Ölmez – 1976
Gülşah Küçük Anne – 1976
Kader – 1974
Dağdan İnme – 1973
Kara Pençe – 1973
Kara Pençe’nin İntikamı – 1973
Yabancı – 1973
İki Yosmaya Bir Kurşun – 1971
Kadın Asla Unutmaz – 1961

AYRICA BAKIN

Şovenizmin tehlikeleri nelerdir?

Şovenizmin bir dizi tehlikesi vardır ve bunlar genellikle toplumlar arasındaki ilişkileri bozabilir, barışı tehdit edebilir …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!