NAZMİ KIRIK KİMDİR

Kürt oyuncu ve yönetmen Nazmi Kırık, 1 Ocak 1976 senesinde Diyarbakır’da dünyaya geldi.

Ortaokul eğitimini Mardin Kızıltepe’de gördü.

Liseyi Diyarbakır’da tamamladı.

Mezopotamya Kültür Merkezi Diyarbakır şubesi bünyesinde verilen tiyatro ve dans çalışmalarına başladı.

Kırık, MKM’deki faaliyetleri nedeniyle birçok defa gözaltına alındı ve tutuklandı.

7 ay Diyarbakır cezaevinde tutuldu.

Diyarbakır cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul’a gitti.

İstanbul MKM’de yer alan Jiyana Nû Tiyatro Grubu’nda sanatsal çalışmalar yürüttü.

Ilk olarak 1999 yılında Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği “Güneş’e Yolculuk” filmiyle sinemaya adım attı.

2000 senesinde Kazım Öz’ün “Fotoğraf” filminde rol aldı.

2003 senesinde Yüksel Yavuz’un “Küçük Özgürlük” ve 2005 senesinde Hiner Salem’in “Sıfır Kilometre” filmlerinde başarılı oyunculuğuyla yer aldı.

2003 senesinde Küçük Özgürlük ve Fotoğraf filmleri ile Cannes’da seyirci ile buluştu.

58. Cannes film festivalinde Altın Palmiye için yarışan Sıfır Kilometre filmi ile dikkatleri üzerine çekti.

Sinema çalışmalarının dışında İstanbul’da bulunan Seyr-i Mesel Kürt Tiyatro Gurubu’nda sanatsal çalışmalar yaptı.

İlk yönetmenlik deneyimini “Kimlik” adlı kısa film ile yaptı.

Nazmi Kırık’ın bu kısa filmi 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde kısa filmler arasında yarışmaya hak kazandı.

Nazmi Kırık, Bizans Oyunları, Kehribar Mucize, Ankara’nın Dikmen’i, Hükümet Kadın gibi yapımlarda yer aldı.

Filmografi:

Bir Başkadır (2020)
Çukur (2019) (3. sezon) – Yunus
Mucize 2: Aşk (2019) – Şemsettin
Siyah İnci (2017)
Bizans Oyunları (2016) – Havadis
Kehribar (2016) – Cemil
Mucize (film) (2014) – Şemsettin
Ankara’nın Dikmen’i (2014) – Zirek
Hükümet Kadın (2013) – Ferhat
Après la chute (2009)
Phone Story (2009)
Şores & Şîrîn (2009)
Pandora’nın Kutusu (2008) – Hırsız
Maman est folle (2007) – Jallal
Dol (2007) – Azad
Beynelmilel (2006) – Tekin Yayladalı
Sıfır Kilometre (2005) – Ako
Organize İşler (2005) – Hıdır Duralmaz
Küçük Özgürlük (2003) – Haydar
Fotoğraf (2001) – Ali
Güneşe Yolculuk (1999) – Berzan

Bernamegeh Türkçe

AYRICA BAKIN

Paleolitik Çağ

Paleolitik Çağ, insanlık tarihindeki en eski dönemlerden biridir ve Eski Taş Çağı olarak da bilinir. …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!