SİBEL CAN KİMDİR

Sibel Can,Yugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanyalı Emine Gül Sezer Cangüre’nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde dünyaya geldi.

 Sanatçının babası birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı.

 Muzaffer isminde bir kız kardeşi de vardır.

14 yaşındayken, gelen teklif üzerine oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı.

 Babası ile birlikte yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı.

 Dönemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde sahneye çıktı.

 Sanatçı, Nükhet Duru’nun, Fahrettin Arslan’a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu’nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist oldu.

 Sibel Can’ın yaşının küçüklüğü nedeniyle gazinonun kapatılması üzerine, sahneye çıkabilmesi için babasının girişimiyle açılan dava sonucunda, mahkeme kararıyla yaşı büyütülerek doğum yılı 1964 şeklinde değiştirildi.  

1988 senesinde aynı mekanda şarkı söyledi ve sahne almaya başladı. 

İlk dönem albümlerinde yapımcısı Orhan Gencebay olmuştur.

Neredeyse her sene bir albüm çıkaran Sibel Can, 1995 senesinde Raks Müzik’e transfer oldu. 

1997 senesinde çıkardığı Bu Devirde adlı dokuzuncu stüdyo albümünde sanatçı çıkış şarkısı olarak sözlerini Serdar Ortaç’ın yazdığı Padişah adlı şarkıyı seçmiştir.

 Albümle birlikte başarılı bir çıkış yapan sanatçı Tayfun Dinçer’in yönetmenliğinde çıkış şarkısına klip çekmiştir. 

Geniş hayran kitlesi elde etmiştir ve albüm satışı ilk sıraya yerleşmiştir.

Albüm kariyeri boyunca konserler verdi ve albümler yayınladı.

 Sanatçı için Kadir Has bir iş yemeğinde “Bütün malım senin olsun Sibel” iltifatında bulunmuştur, protokolden dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Bu kız için değer vallahi” demiştir.

2000 senesinde çıkarttığı İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can adlı albümle yeni bir döneme girdi.

 Sibel Can, 2001 senesinden beri Emre Plak ile çalışmıştır ve 2007 senesinde “Akşam Sefası” isimli albümünü çıkardı.

 Bu albümdeki “Çakmak Çakmak” adlı parçayla büyük başarı yakaladı. 

2002 yılında Papatya ile Karabiber isimli sinema filminde başrolde oynadı.

 2006 senesinde Özledin mi? albümü 200 binin üzerinde satış yaptığı için MÜ-YAP tarafından “Platin” ödülü ile ödüllendirilmiştir.

 Ödül programında Sibel Can aynı albümde yer alan söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait “Lale Devri” isimli şarkısına yine Sezen Aksu ile düet yapmıştır. 

2009 senesinde Benim Adım Aşk adlı albümünü çıkardı.

2011 senesinde Seyyah albümünü çıkardı, albümdeki Hançer isimli parçası ile başarısı daha da arttı ve son olarak 2012 senesinin Nisan ayında Meşk isimli albümünü çıkardı. 

2014 senesinin Şubat ayında Galata isimli albümünü çıkardı. 

Bir dönem Kaşmir Halı reklamlarında oynamıştır, uzun seneler bu markanın yüzü olmuştur.

2016 senesinin Nisan ayında DMC Müzik’ten Arabesque isimli albümünü çıkaran Sibel Can, bu albümde efsane besteci Burhan Bayar’ın 80’li yıllara damga vuran ‘Gülüm Benim’, ‘Sevmek’, ‘Bu da Geçer’, ‘Mavi Mavi’, ‘Seninle ilk defa’, ‘Yalnızım dostlarım’, ‘Mutlu Ol Yeter’, ‘Hasret Rüzgârları’, ‘Benim Hatım’, ‘Gurbet Geceleri’ gibi sevilen parçalarını söyledi.

 9 Nisan 2016 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde, 10 Ağustos 2016 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser veren ve ilk kez Arabesque albümünden şarkılar seslendiren Sibel Can, Bostancı konseri öncesi; “Beni arabeskin büyük ustası Orhan Gencebay keşfetti, o zamanlardan beri arabesk müziği çok seviyorum” demiştir.

 Sibel Can 10 Ağustos 2016 tarihindeki İstanbul Harbiye’deki konserinde Ayla Çelik ile “Bağdat” isimli şarkıya düet yaparken, Rap müziğin sevilen isimleri Eypio & Burak King ikilisi ile birlikte arabesk rock tınıları ile de dikkat çeken “Günah Benim” isimli rap şarkıya düet yapmıştır.

 2016-2017 arasında O Ses Türkiye yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 

2016 yılının Kasım ayında düzenlenen Altın Kelebek Ödül Töreni’nde yılın en iyi arabesk-fantezi müzik sanatçısı olarak seçilmiştir. 

2017 senesinde Kanal D’de yayımlanan Sevda’nın Bahçesi isimli dizide başrolde oynadı.

1988 senesinde o dönemin popüler isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Özer’in evinde gizlice evlendi.

 Bu evlilikten Engincan ve Melisa isimli iki çocuk dünyaya getirdi. 

Hakan Ural’dan 1999 senesinde boşandı.

  Bir sene sonra Sulhi Aksüt ile evlendi ve bu evlilikten Emir isminde bir erkek çocuğu oldu.

  İlk eşinden iki, ikinci eşinden de bir olmak üzere toplam üç çocuğu vardır. Sulhi Aksüt’ten de  2010 yılında boşanmıştır.

AYRICA BAKIN

Yağız Kaya Kimdir Hayatı

Müzisyen Yağız Kaya, 1976 senesinde Sivas ilinin Divriği ilçesinde dünyaya geldi. Yağız Kaya, müzik piyasasında …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!