Gillian Leigh Anderson Kimdir Hayatı

Amerikalı oyuncu Gillian Leigh Anderson, 9 Ağustos 1968 tarihinde dünyaya geldi.

Gillian Anderson, Edward ve Rosemary Anderson’ın kızıdır.

Aaron adında bir erkek ve Zoe adında bir kız kardeşi bulunmaktadır.

Eski eşi Clyde Klotz’dan Piper adında bir kızı ve iş insanı Mark Griffiths’ten Oscar adında bir oğlu bulunmaktadır.

DePaul Üniversitesi mezun olan Anderson 1997 yılında People dergisinin düzenlediği ankette Dünyanın En Güzel 50 İnsanından biri olarak seçildi.

Filmografi:

Crooked House 2017

The Artist’s Garden: American Impressionism 2017

Viceroy’s House 2017

The Departure 2015

Robot Overlords 2014

Sold 2014

I’ll Follow You Down 2013

Tepedeki Ev 2013

Mr. Morgan’s Last Love 2013

Room on the Broom 2012

Shadow Dancer 2012

Sister 2012

Johnny English Reborn 2011

No Pressure 2010

Boogie Woogie 2009

How to Lose Friends & Alienate People (film) 2008

The X Files: I Want To Believe 2008

Straightheads – 2006

The Last King of Scotland / İskoçya’nın Son Kralı – 2006

Tristram Shandy: A Cock and Bull Story / Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü – 2005

The Mighty Celt / Yaşam Koşusu – 2005

House of Mirth, The / Keyif Evi — 2000

Princess Mononoke — 1999

Playing by Heart — 1998

The X-Files: Fight the Future — 1998

Hellcab – 1998

The Mighty — 1998

The Turning — 1992

TV dizileri:

Bleak House – 2005 (Mini dizi)

Gizli Dosyalar – (1993-2002; 2016-2018)

The Fall – 2013-2016

Hannibal – 2013-2015

Crisis – 2014

Amerikan Tanrıları – 2017

Sex Education – 2019-2023

The Crown – 2020

 

AYRICA BAKIN

İlyas Salman Kimdir Hayatı

İlyas Salman 1950 yılında Malatya ili Arguvan ilçesi Asar köyünde dünyaya geldi. Nüfus cüzdanında doğum …

error: LÜTFEN KOPYALAMAYIN OKUYUN!