Yunan siyasetçi Eva Kaili (Yunanca: Εύα Καϊλή) 26 Ekim 1978 tarihinde dünyaya geldi.
2014 senesinden bu yana Avrupa Parlamentosu (MEP) üyesi olarak görev yapmaktadır.
Ocak 2022’den tutuklanıp Aralık 2022’de yolsuzlukla suçlanana kadar Avrupa Parlamentosu’nun başkan yardımcılarından biri olarak görev yaptı.
Kaili, Yunanistan Parlamentosu’nun eski bir üyesidir.
Ayrıca Yunan televizyon kanalı MEGA Channel’ın eski televizyon haber sunucusudur.
9 Aralık 2022 tarihinde Kaili, Katar’ı desteklemek için lobicilik gayretlerine bağlı organize suç, yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasının ardından Belçika Federal Polisi tarafından tutuklandı.
Kaili’nin parlamento dokunulmazlığından yararlanması sebebiyle tutuklanması, Belçika makamları tarafından o gün başlatılan operasyon için engel oluşturmaktaydı, fakat gün içindeki gelişmeler soruşturma yargıcı Michel Claise (operasyonun genel başkanı) Kaili’nin suçüstü yakalandığını belirtti.
Tutuklanması üzerine babasının yanında bir çanta olmak üzere evinde de çantalar dolusu para bulundu.
Aynı gün hem Avrupa Parlamentosu’nda birlikte yer aldığı Sosyalist ve Demokrat Grup’tan hem de ulusal partisi PASOK’tan atıldı.
Soruşturmanın bir parçası olarak Belçika Polisi, 16 eve baskın düzenledi ve parlamento yardımcısı Francesco Giorgi (Kaili’nin eşi), eski MEP Antonio Panzeri (Giorgi’nin parlamentoda kendisi için çalıştığı ve birlikte kurduğu) dahil olmak üzere en az dört kişiyi gözaltına aldı.
Yapılan baskınlarda 600.000 Euro’nun üzerinde nakit para ele geçirildi.
Kaili, 35 yaşındaki milletvekili yardımcısı Francesco Giorgi ile evlidir.
Çiftin evliliğinden 2021 doğumlu bir kızları bulunmaktadır.